Semestertips för den som är aktiv

För den som inte har varit i Skåne gäller det att passa på under våren, sommaren eller tidig höst. Det är då som det är som vackrast i Skåne. För alla nordbor som är trötta på vintern, är det till Skåne som man ska bege sig, när man vill uppleva sommaren och förlänga värmen. Varför inte pröva att vandra Skåneleden? Den överraskar alla vandrare med orörd natur, klippor över skiftande hav, bokskogar och öppna landskap.

Vandra något av 100 mil lång led

Det kan vara lite långt att gå hela den 100 mil långa leden som går runt det skånska landskapet. Som tur är den delad i fem delar och anpassad för att man ska kunna gå någon led under en eller två dagar. Då ingår övernattning någonstans på vägen. Till exempel kan man vanda från Båstad till Grevie genom Torekov och sedan vandra tillbaka till Båstad. På leden till Torekov vandrar man genom Hovs Hallar, en led som innehåller klippformationer som nästan känns utomjordiska.

Man kan övernatta på hotell

Det går att övernatta bekvämt och som en prins, på hotell när man vandrar vandringslederna. Man måste inte sova i tält och koka sitt kaffe över öppen eld, man kan faktiskt få äta frukostbuffé på hotell och sedan vandra vidare tills det är dags att komma tillbaka.

Gör som de som åker interrail genom Europa

Det är precis som generationen som tidigare gjorde interrailresor. De som numer åker ner till Europa och gör hela Europa med tåg vill inte längre sova på parkbänkar och golv på tågstationerna. Numera vill man göra sin interrailresa men med bekväma övernattningar på hotell. Så varför inte förena naturupplevelser med bekväma hotellövernattningar? Vill man sova och äta och dricka gott men ändå vara aktiv på sin semester är Skåneleden ett mycket utmärkt alternativ. Kika in här och läs mer om skåneleden.