Industrigolv allt vanligare i hotell

På platser som hotell, där många människor passerar varje dag, och där det ständigt dras vagnar med bagage fram och åter, är det så klart viktigt vad man har för golv. De ska vara slitstarka och samtidigt lätta att hålla rent. Ett hotellgolv städas inte någon gång ibland, de städas flera gånger om dagen för att se fräscha ut och få gästerna att känna sig välkomna. Att hitta ett golv som har dessa egenskaper, och samtidigt ser snygga ut, är inte alltid lätt. Men på vissa hotell har man med framgång låtit gjuta fogfria massagolv i akryl, så kallade industrigolv, i foajén och i hotellköket.

Flexibelt och slitstarkt golv

Industrigolv används såklart inte bara inom industrin, men det var där behovet först uppstod av ett tåligt och slitstarkt golv som kan hålla i flera decennier och stå emot vikten av tunga maskiner, stötar och slag. Industrigolv har lagts i sportarenor, garage, skolor, sjukhus och som sagt hotell. Tidigare har epoxigolv varit den vanligaste typen av industrigolv, men numera är det akryl som är det vanligaste materialet. Akrylgolv består av en blandning av akryl och kvartssand som hälls ut och stelnar, vilket ger ett fogfritt, flexibelt och slitstarkt golv som tål i stort sett vad som helst utan att påverkas. Ett fogfritt golv är ett golv helt utan skarvar, vilket gör det mycket lätt att hålla rent.

Kan anpassas till befintlig inredning

Dessutom kan akrylgolv fås i en rad nyanser, vilket gör det till det perfekta golvvalet när de estetiska aspekterna är viktiga, som till exempel i en hotellfoajé. Akrylen kan färgas till vilken nyans man vill, och därmed kan man anpassa golvet till den befintliga inredningen på hotellet. Med det sagt så finns det såklart hotell där akrylgolv kan vara ett mindre lämpligt val i de offentliga utrymmena. Då tänker vi framför allt på hotell med en lite gammaldags stil, där kanske en parkett eller heltäckningsmatta är ett bättre val. Till moderna hotell är det fogfria akrylgolvet däremot ett utmärkt val i till exempel foajén.

Rätt egenskaper för storkök

Ett område på hotellet där ett akrylgolv alltid är rätt val är storköket. Industrigolv är det perfekta valet i ett kök på grund av sina hållfasta egenskaper. Ett hotellkök är en plats där det ständigt pågår en febril aktivitet, och det är nödvändigt med ett golv som har förmågan att stå emot trampet av fötter, spill, stötar och slag, samt regelbunden städning. Ett industrigolv i akryl har dessa egenskaper.

Industrigolv i allt fler hotell

Allt fler hotell väljer fogfria akrylgolv till sina offentliga utrymmen. Det är ett bra sätt att få ett golv som håller i princip hur länge som helst och som kräver minimalt med underhåll. I en miljö där det ständigt är mycket folk i rörelse, och där det ställs hårda krav på golven, är industrigolv ett utmärkt val.

Här kan du läsa mer om industrigolv.