Tunisien – resmål med garanterad sommar!

Är det inte lite märkligt att vi inte är fler som åker på semester i Tunisien? Åker du dit får du se då många saker – om du vill. Tunisien är ju ett av de stora landområden som det forna Romarriket lade under sig. Man ser fortfarande idag lämningarna som romarna lämnade efter sig. Här tänker vi på den ståtliga Amfiteatern som finns i El Jem. Denna Amfiteater kan mycket väl mäta sig med den i Rom. Man ser så många arkitekturer som än i dag påminner om romarnas härskande över landet i Kartago, palats i Dougga.  Du kan bese pågående arkeologiska platser i Kartago och Dougga. Framför allt i Kartago kan du se de romerska termerna, romerska villor och arkitektur.

Det finns sportmöjligheter för alla som vill

För den som hellre vill sporta, finns det möjlighet att snorkla, dyka, flyga Parachute, åka vattenskidor och vattenring, eller varför inte golfa på många av de fina golfbanor som finns där. Du har garanterad sommar när du än bestämmer dig för att åka dit. Du kan rida, åka ut med båt eller om du är den äventyrliga gästen, kanske du vill pröva din tur på kansinospel. Man kan konferens i till exempel Hammamet, där det finns högklassiga hotell, kongresshallar och flera samlingslokaler.

Så reser du till Tunisien

Du reser med flyg till Tunisien. Du åker bekvämt från Arlanda, Billund eller Köpenhamn i Danmark. Du kan välja mellan Hammamet, Sousse – Port El Kantaoui eller Monastir, alla dessa resmål ligger alldeles vid kusten så du är garanterad havsutsikt. Du åker ut en lördag och kan stanna i 1-3 veckor. Är man en barnfamilj är det lätt att åka ut och alla kan stanna i samma hotellrum, med upp till 4 barn i ett och samma rum. Det finns många aktiviteter för barn, men mest finns det oändliga sandstränder där barnen kan bada. Man kan åka ut med båt om man vill. Du kan åka ut i Saharaöknen med kamel och besöka grottor, eller på en utflykt till saltsjön Chatt el Jerdi.

I Tunisien, liksom i resten av Afrika, flödar det kryddor i maten. Cous-cous är Tunisiens nationalrätt, och äts oftast med grönsaker och lammkött. Då Tunisien ligger vid havet, bjuds det på mycket fisk och skaldjur. Alla kommer att hitta sin favorit här. Barnen kommer att gilla att besöka djurparken i Monastir. För den som hellre gillar nattliv, är Sousse och Port El Kantaoui städer som bjuder på sådana nöjen och spel.