Viktigt att tänka på när man väljer vinterdäck

Det är viktigt att ha bra vinterdäck som passar bilen och vintervägarna som man vanligtvis kör på. Men hur väljer man däck till bilen då utbudet är så stort?

Mellan den första december och sista mars måste man enligt lagen ha vinterdäck på bilen om det råder vinterväglag. Med det menas om det är snö, is, snömodd eller frost på vägen. Vinterdäckens mönsterdjup måste vara minst tre millimeter runt hela däcket, men får gärna ha ett större mönsterdjup än så då det gör dem ännu säkrare.

Ska man köpa nya vinterdäck till sin bil gäller det att välja däck som passar bilen och den typ av vintervägar som man vanligtvis kör på. Bor man långt ute på landet och där vägarna ofta blir isiga kan det eventuellt vara bra att välja dubbade vinterdäck. Men då kan det vara bra att också tänka på att det inne i vissa städer är förbjudet att köra med dubbade vinterdäck.

Läs recensioner av vinterdäck

När man väljer vinterdäck till sin bil är det viktigt att man väljer däck som är anpassade för nordiska temperaturer eftersom de är säkrare för vårt vinterklimat. Det kommer årligen nya vinterdäck och det kan vara bra att läsa recensioner i biltidningar och på nätet. Man kan också vända sig till en däckverkstad som även säljer bildäck.

Då är det viktigt att man väljer en aktör med ett lite större utbud och att man kanske också besöker några olika för att jämföra priser. Den stora fördelen med att köpa sina vinterdäck hos en däckverkstad är att man kan få hjälp med både däckskifte och förvaring av de däck som man inte använder för säsongen.