Är detta Stockholms bästa konditori?

Vilket av alla 1.500 konditorier i Stockholm är stadens bästa? Kommer man resande till Stockholm, och besöker den kungliga huvudstaden kanske man vill få en guide när det kommer till konditorier i Stockholm? Det finns många sådana tillgängliga på nätet, det är bara att läsa någon av alla reseguider som finns och som beskriver Stockholm. Här listar vi i stället de kriterier som gör ett konditori till ett med hög klass och vilka som inte är det.

Bakar sina bakelser själva

Här anser vi att det är självklart att man om man vill ha ett konditori med klass, bakar allt sitt bröd och sina bakelser själva – och att man som konditor är noga med vilka ingredienser som man använder sig av. När det kommer till att hålla en hög klass på sina bakelser och sitt bröd är ingredienserna och framför allt valet av ingredienser viktiga för slutresultatet. Några av de konditorier som vi vet bakar allt sitt bröd och bakelser själva är bland annat Thelins konditori, Vetekatten, Sturekatten, Fazer bageri, Bageriet Kringlan, konditori Ritorno, Rosendals trädgård, Cake Kraft Mari Milo, Bullens bageri och konditori, Sockerbagaren R Anderson och många, många fler.

Använder ekologiska ingredienser

Det blir ju allt viktigare för alla, egentligen att alla som producerar något som vi konsumerar använder sig av ekologiska råvaror och ingredienser som har tagit fram på ekologisk väg och som tar största möjliga hänsyn till miljön. Vi måste sluta utnyttja jordens resurser på fel sätt som urholkar jordens resurser på fel sätt. Att enbart använda sig av ekologiska råvaror är nyttigt inte bara för den egna hälsan hos dem som konsumerar det, utan är bra för miljön, för djuren. Tänk dig att du dricker mjölk från en ko som aldrig någonsin har fått se solen, aldrig fått vandra omkring utomhus på ängar full med klöver och blommor och sådant gräs som bara en ko kan längta efter. Eller att du äter ägg från hönor som enbart har växt upp i närheten av en massa andra hönor och aldrig fått vara utomhus och picka i sig frön, som aldrig har fått uppleva solen skina på dem, aldrig har fått känna vinden blåsa genom den egna fjäderdräkten, aldrig har fått pröva sina vingar.

Har en fin och stilren inredning

Det sista som vi ill påpeka är en fin och stilig inredning. Som kund vill man kunna sitta ner, ta en kopp kaffe, en bulle, ett kex, eller en Sarah Bernard och ha en vacker inredning att titta på när man sippar på sitt kaffe. De konditorier som har satsat på inredningen, får ett plus i kanten och här anser vi att inredningen är en av de viktiga kriterierna för vad som är ett konditori i världsklass. Här kan du läsa om ett konditori som uppfyller dessa kriterier.